Udstillingsfaciliterne

BLACK HOLE.jpg

En destination i sig selv

 
 

Hovedparten af udstillingsarealet placeres i den nuværende hal, og vi regner med et samlet udstillingsareal på ca 1.400 m2. Det er ikke så meget som de 7.000 m2 på ARoS, de 2.500 m2 på Kunsten i Aalborg eller de 1.670 m2 på HEART i Herning. Men for en kunsthal er det meget, og Gellerup Kunsthal bliver blandt landets største.

Med den højloftede idrætshal som udgangspunkt er der mulighed for at lave udstillingsfaciliteter af exceptionel kvalitet. For at kunne tiltrække eftertragtede kunstnere fra ind- og udland er det afgørende, at de fysiske rammer ikke alene er velfungerende, men også oplevelsesrige, spektakulære – og delevenlige på de sociale medier. Det samme gælder i mødet med kunsthallens besøgende: Spektakulære rammer kan blive en destination i sig selv. Derfor er netop Nordgårdhallen et fantastisk udgangspunkt.

 

Udstillingsfaciliteterne skal indrettes, så det er muligt at skabe et varieret udstillingsprogram, der også på sigt kan imødekomme institutionens strategiske mål. Det skal være muligt at lave flere separate udstillinger på samme tid, men de forskellige inddelinger skal også kunne indeholde én samlet udstilling. Selvom vi etablerer en scene til afholdelse af koncerter og natklub-arrangementer, ønsker vi også at dele af udstillingsarealerne enkelte gange om året vil kunne tages i brug til fx klassiske koncerter eller foredrag.

Dele af udstillingsarealerne kan placeres i forbindelse med kunsthallens restaurant, hvorved publikum kan have adgang til i hvert fald noget af kunsten uden for de almindelige åbningstider og på museets lukkedag. Denne afdeling kan indrettes, så den egner sig til konferenceaktiviteter, receptioner eller andre udlejningsformål.